Hva har Magnus Carlsen, Barack Obama, Richard Branson og Mark Zuckerberg til felles?

Kan du gjette hva Magnus Carlsen, Barack Obama, Richard Branson og Mark Zuckerberg har til felles i tillegg til å være supersmarte, ekstremt flinke i det driver med og ha mer enn nok penger til å slappe av resten av livet hvis de vil? Noen anelse om hva det er? Nei? Svaret er… trening!  La oss se litt på hva de sier om det.

«Å være best i sjakk krever både mental og fysisk trening» forklarte den norske verdensmesteren på sjette året på rad i et intervju på Basefarm. Og tidligere fotball- og sjakkspiller Simen Agdestein er enig med Magnus: «Hjernen fungerer mye bedre når man er i god form», mener han.

Barack Obama sa i et intervju med Men’s Health at han våkner opp tidlig for å trene på tross at han ikke er en morgenperson.

Britisk mange-milliardær og Virgin-eier Richard Branson som eier over 360 ulike bedrifter, innser at trening øker produktiviteten sin: «Jeg kan oppnå dobbelt så mye på en dag ved å holde meg i form,» sier han.

«Å holde seg i form er veldig viktig» skriver Facebooks medgründer Mark Zukerberg på Q&A sitt sosiale medier nettsted. «Å gjøre noe bra krever energi, og du har bare mye mer energi når du er i form» resonnerer han. Og så enkelt er det.

De mest vellykkede menneskene vet at trening er nøkkelen til å psykisk og fysisk være i stand til å tåle press og stress, og til å få den nødvendige energien for å «go the extra mile». Mange studier har funnet ut at trening er en av de viktigste vanene man kan utvikle for å forandre livet.

At suksess har en sammenheng med trening er ingen overraskelse. Å trene kan gjøre folk sunnere og lykkeligere pga. endorfiner (kroppens eget narkotikum) som utløses ved fysisk aktivitet. Forskning viser at regelmessig trening:

  • Forbedrer hukommelse og kognitive ferdigheter.
  • Forbedrer symptomene som tretthet og lite energi med så mye som 65 prosent.
  • Forbedrer kardiovaskulær helse og øker immunitet og utholdenhet.
  • Forbedrer humøret.
  • Er et effektivt verktøy for å håndtere stress og angst.

Tom Corley i sin bok «Change Your Habits, Change Your Life» undersøkte over 177 suksessfulle gründere for å forstå deres vaner og for å finne ut hva de hadde til felles. Han fant ut at nesten alle hadde følgende vaner:

  • De omgir seg med vellykkede mennesker.
  • De sløser bort så lite tid som mulig.
  • De leser mye.
  • De får mye søvn.
  • Og 76 prosent av dem trener minst 30 minutter om dagen.

Du lurer kanskje på hvordan alle disse superopptatte menneskene klarer å finne tid til trening? En måte de finner tid til å trene på er å stå opp tidlig før deres arbeidsdag begynner. Du kan også gjør det, eller hva med å spise lunsj på skrivebordet mens du jobber og bruke lunsjpausen for en supereffektiv økt på gymmen med personlig trener slik at du får mest ut av trening og tid?

Til slutt en liten refleksjon: kan trening gjør deg rik og suksessfull? Nei, men en ting er sikkert: dårlige daglige vaner som inkluderer bla. ikke regelmessig trening gjør veien til suksess mye vanskeligere og tyngre. Og hvis Carlsen, Mr. President Obama, Sir Branson, Mr. Facebook og slike fyrer har skjønt sammenhengen mellom trening og suksess, slik at de alltid finner tid til å trene, da kan du også definitivt gjør det samme. Tror du ikke det? 🙂

 Til vi sees igjen!

Kilder

“Mark Zuckerberg, Richard Branson and Mark Cuban all agree that this one habit is key to success” (https://www.cnbc.com/2017/05/28/mark-zuckerberg-and-richard-branson-exercise-is-key-to-success.html)

“Want to Become a Self-Made Millionaire? Do This for 30 Minutes Every Day” (https://www.inc.com/jeff-haden/want-to-become-a-self-made-millionaire-do-this-for-30-minutes-every-day.html?cid=search)

“God fysisk form er viktig i sjakk“ (https://www.klartale.no/sport/god-fysisk-form-er-viktig-i-sjakk-1.326538)

“Mer trening gjør hjernen større og «yngre»“ (https://www.dn.no/trening/forskning/mer-trening-gjor-hjernen-storre-og-yngre/1-1-5598247)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *