Motivasjonens fire hovedtrekk

Mange mennesker søker etter mål i jobbsammenhengen eller i livet og finner fort ut at de ikke får det til. Tenk på alle disse nyttårsforsettene folk gjør hvert år og alltid (eller nesten) blir til en total fiasko. Hvorfor det? Målet ditt kan være bra, men du klarer ikke å finne en god, oppriktig nok grunn til å gå for det. Det vil si at du kanskje mangler ekte motivasjon.

Virkelig motivasjon har fire hovedtrekk.

Det er:

1. Innebygd dypt i deg

Din sanne motivasjon må finne sted og vokse i en veldig dyp del av deg. Det er noe som alltid er med deg, og den er så personlig og sterk at det kan føre til tårer. For de fleste foreldre er det ofte knyttet til barna sine. For andre handler det om å ha et bedre liv enn det de vokste opp i. Andre ønsker å føle stolthet i seg selv hver dag, i stedet for skam eller tristhet. Det som er felles for alle er den dype og betydningsfulle følelsen som mobiliserer dem til å handle.

2. Vedvarende

Sann motivasjon varer lenge. Det burde ikke være noe knyttet til en bestemt begivenhet som går forbi (kjøpe en ny bil, for eksempel). Hvis du blir motivert ved tanken av å alltid være der for barna dine, og være et godt eksempel for dem gjennom hele livet, blir dette solid nok til å ikke forsvinne. Tenk på trening. Hvis du trener bare for å slanke deg blir din motivasjon for å trene sannsynligvis ganske fort borte. Men hvis du trener for å fungere bedre i det daglige livet, har mer energi for å leke med barna eller barnebarna dine, redusere stress og ha bedre humør, da gir du ikke opp trening. Garantert!

3. Dyptgående

Hvis det ikke er åpenbart ennå, må motivatorene dine være store, viktige ting i livet ditt. De burde ikke være trivielle eller små. Inspirerende for barna dine, å være der for å sørge for familien din, ha innvirkning på markedet eller samfunnet eller være der med god helse og godt humør for å nyte livet med familien din. Disse er store, kraftige og dype ting som ligger i kjernen av din motivasjon.

4. Ikke-materielle

Noen mennesker er motivert av penger og av å eie ting. Problemet med materielle motivatorer er at de er utenfor din kontroll og de kan komme og forsvinne når som helst. De kan være store eller dyre, men det gjør dem ikke dype. De mangler den dype forbindelsen til ditt indre selv. De er flyktige.

For å si det slik: det er ikke det å være konsernsjef i et selskap som nødvendigvis er viktig. Det avhenger av hvorfor du vil være det, dvs. din indre grunn. Ønsker du rollen fordi konsernsjefstillingen pleier å være godt betalt, eller vil du ha det fordi du vil være en leder med stort ansvar og muligheten til å forvandle en organisasjon? Hvis det er sistnevnte, vil du som leder arbeide med å inspirere andre og du skal ikke være så opptatt av lønn eller makt. Det er din dype og indre motivasjon som er drivkraften og det er bra.

Så tenk på hva som driver deg, og om det passer disse fire trekkene som beskriver ekte motivasjon. Hvis ikke, prøv å gå dypere i deg selv, spør de tøffe spørsmålene og utfordre svarene dine. Når du låser opp din sanne motivasjon, låser du opp nøkkelen til et vellykket liv.